bilar!

idag har vi bytt vinterdäck till förbannelsen, 4:a bilar har skiftat däck och tvättats/dammsugits.
annas bil blev dock inte tvättad, tar de imorn direkt efter jobbet.

nu sitter Sune brevid och slår mej på fingrarna när jag skriver. slut i batteri i laptopen är det också.
anna har redan lagt sig, 40year old virgin på tv så jag kan bara inte lägga mej än.... sjuk film.

har även monterat ny bränsleslang mm på calibran och den startade!!!
så imorn blir de nog lite provkörning samt uppsnyggning i motorrummet med lite kabeldragning.

nu ska ja kolla klart på filmen... sen sova...   dagtid i veckan... fint.

ha´de
/janne

Kan man göra något annat än...

... att älska Kevin Borg!!??! Tycker att han är så bra!!
En annan favorit jag har i Idol är Sepideh!




Föreläsning Tommy Svensson

Idag fick vi gå på en föreläsning av Tommy Svensson. Han tar upp problemen med alla olika tillsatser som finns idag i nästan all mat. Han tar även upp lite om vitaminer men mest om "kemikaliematen".

Två saker som jag kommer att försöka kolla efter och välja bort.

Smakförstärkelser

Se upp för "Glutamaterna", då de hör till de ämnen som många är allergiska mot utan att veta om det. Migrän, diarré, stickningar i kroppsdelar, röda utslag runt halsen, m.m. Dessutom kan ämnet göra barn väldigt aggressiva och oroliga. Bojkotta alla varor med smakförstärkelse. Glutaminsyra finns naturlig i kroppen och i mat vi äter. Det är den kemiskt tillverkade och överkonsumtion som är problemet.
Håll koll efter E621, E622, E623, E624!
Smakförstärkelse som finns i chips, kryddor, buljonger, färdigmat, soppor, såser m.m. Misstänks orsaka svåra allergiska reaktioner, främs röda utslag, epileptiska anfall om man är epileptiker, fosterskador, Hortons självmordshuvudvärk, migrän, astmaattacker, stickningar i armar och fingrar, illamående, extrem vrede, försenad tillväxt, hormonstörningar, leverskador, kvinnlig sterilitet och förstörda nervceller. På sikt kan glutamaterna förstöra näthinnan i ögat och ge sämre syn.

Sötningsmedel

Är det farligaste tillsatser som vi stoppar i oss. Vissa sötningsmedel bryts ner till metanol (träsprit) i våra kroppar och detta kan på sikt förstöra våra hjärnceller.
Va extra uppmärksamma på Aspartam E951. Syntetiskt sötningsmedel som är 200 gånger sötare än socker. Det misstänks kunna minska serotoninproduktionen, orsaka diarré, svåra depressioner, extrem vrede, svårighet att bli gravid, minskad sexuell lust, blodsockerstörningar, oroskänsla hos barn, trötthet, och en rad andra symtomer.
Sukralos E955. Nytt sötningsmedel som förutom att det anses som en stor miljöfara även kan orsaka att tymuskörteln krymper, lever och njurar förstoras, produktionen av röda blodkroppar minskar. Andra biverkningar är diarré, andnöd, depression, gaser, uppsvälld mage, huvudvärk, ledvärk, yrsel, oregelbundna hjärtslag och ångest. Finns främst i Light-Cola, sockerfri yoghurt, osockrade drycker.

Taget från boken 'Handbok för den kräsne konsumenten' av Tommy Svensson. Ni kan öven gå in på hemsidan www.utbildningscenter.se där man kan köpa boken. Läs nyhetsbreven om ni är där och kikar!
 
Jag tyckte att det va väldigt intressant det han hade att säga, man fick sig verkligen en tankeställare!!

Min onsdag!

Började med att jag försökte ta reda på hur våra besökare på jobbet skulle komma härifrån till Arlanda. För det va tydligen inte bestämt! Och dom ska flyga tillbaka hem imorgon!! Så hon som hade hand om dom skulle ringa mig men när hon ringde så hade jag ett litet möte med våran kaffe leverantör så jag kunde inte svara.
Så strax innan 9 ringer hon igen, ger mig inte så mycket information mer än att jag skulle ringa och boka en taxi! ( dagen innan! )
När vi är klara så är kl ca 10 över 9, då va jag tvungen att prata med gästerna och få flyg tiden även vart dom ville åka från. Hotellet eller fabriken.
Så kl 9.15 ca ringer jag taxin och blir sittandes i kö. Blev LITE stressad då med tanke på att jag skulle på ett möte här i Ludvika kl 10, helst vara där lite innan också!
Men det gick bra till slut... fick en taxi och kom fram några minuter innan mötet skulle börja!

Va tillbaka på jobbet mycket senare än vad jag hade tänkt, halv tre, kvart i tre tror jag klockan va. Då var jag tvungen att fixa fram någon present till gästerna, vilket heller inte va köpt eller bestämt vad ens än gång. ( dagen innan! )
Men jag är ju så förbannat bra så det fixade väl jag!!

Så min onsdag har gått till åt möten och bilåkning känns det som. Fick knappt något gjort! Är helt slut när jag kom hem! Har inte gjort något annat än legat i soffan!!

Nu förbereder jag mig för ett avsnitt med GREY'S!!

Hörs sen!
Tack och hej!

Hemma hela!

Då har vi haft våran traditionella Ullareds resa. Som gick bra! Vi kom fram och tillbaka utan problem +att jag fick shoppa en massa! Fick oss mycket bra saker som vi behövde! Men hittade inte så jätte mycket julklappar, några iallafall!

Det roligaste som hände när vi åkte ner va ändå att Jimmy stod och väntade på Madde vid toaletten när vi tog ett stopp. Men hon va ju inte där... hon hade INTE ens VARIT PÅ TOALETTEN!!! Men han stod då så snällt och väntade! =D

Spelade ett jätte roligt spel på fredags kvällen som Therese hade köpt (kommer inte ihåg vad det hette?! Therese??! ) Gick iallafall ut på att man skulle beskriva ett ord för sina lagkamrater med gester och ljud. Man fick inte prata! Slutade hela tiden bara i skratt! Mjau!
Sen fanns det vissel kort då man skulle vissla på en låt... vilket inte gick så bra! Ni vet hur det är när man ska försöka vissla samtidigt som man skrattar! Man får inte fram nått mer än fffjjuu typ! =)

 
Här försöker Sandra vissla lite! =)


Måste avsluta med den här bilden!! Tycker att den är så ROLIG!!
(Ni får hata mig för det här med det skiter jag i!)


Klart roligast idag!!

"Är det onödigt och ta med sig korven?"
Frågade jag Janne! HAHA! HAHA!!
Skulle ju fråga om det va onödigt och ta med sig datorn!

Kan ju säga att det va någon konstig reklam på tv:n då dom hade krocktest med en korv (typ en grötkorv såg det ut som) samtidigt som jag pratade med Janne!

Så nu har jag fått mig ett ordentligt skratt idag!

14 oktober

Igår när jag slutatde så åkte jag upp på BYN i Bärget och införskaffade en blombukett till min famor som blev 81 år igår. Så vi var alltså till Östanbjöka och hälsade på min farmor och farfar. Det kan jag säga va längesen vi var dit.
Bägge två börjar bli så gamla och skruttiga, kännas som att man ska försöka ta sig mer tid och hälsa på dom. Man vet ju aldrig hur lång tid dom har kvar.
Så innan vi var hemma så var kl halv 9 tror jag. Stannade även till i Gonäs där vi hämtade en dator som Janne ska försöka fixa. Få se vad han kan göra åt den.

På fredag åker vi, ska bli skönt och komma bort lite +jag får SHOPPA en massa! =)

Nä, nu ska jag mysa med lilla Sune. Han ligger här brevid och sover så sött! Hihi!

Hörs sen!

(vet inte hur det här inlägget blev :S)

Morgon smörgås!

Sitter här och försöker äta en smörgås samtidigt som jag brottas med lilla Sune. Han har gett sig f*n på att han SKA ha den! Det är inte bara nu utan VARJE gång vi äter! Han hänger på en när man äter och så gnäller han lite sen försöker han se söt ut så han kanske får smaka lite!
Så nu har va haft han här sen i fredags och det går jätte bra! Trodde att Lisa skulle vara mer reserverad och inte tycka om han eftersom hon har varit själv i 3,5 år. Men det tog 1 dag sen va dom kompisar!


Första mötet!

  
Efter första dagen ser det ut så här! =)


För övrigt så åker vi ju till ullared nästa helg! Ska bli skönt och komma bort lite. Vet inte om jag behöver handla så mycket men lite kommer det nog bli! Sen börja köpa lite julklappar är alltid bra!

Till er som ska med: Ska vi träffas innan och planera för färden? Hör av er och säg vad ni tycker!

Ne, nu måste jag göra mig iordning för jobbet!

Hej så länge! Så hörs vi sen!

Ja, vad ska man säga?!



Så här ser det ut efter en dag med möten, massa krångel och vietnameser!

RSS 2.0